Info

De Eper Paardenvierdaagse is een wandelvierdaagse te paard en wordt jaarlijks in de tweede week van juni georganiseerd. Epe staat dan geheel in het teken van de recreatieve paardensport.

Wat in 1993 begon als evenement met een lokaal karakter, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een paardensportspektakel waar vanuit alle delen van Nederland enthousiaste deelnemers naar toe komen om vier dagen lang 'aangespannen' of 'onder het zadel' te genieten van de prachtige omgeving.

Picturelifestyle.nl

Een viertal gevarieerde routes, elk met een lengte van ruim 20 kilometer, leiden de deelnemers door bossen, langs weides en over heidevelden. Ze nodigen uit om ontspannen bezig te zijn met de hobby; een ieder kan rijden in zijn eigen tempo en onderweg wellicht gezellig contacten leggen.

Dagelijks wordt gestart vanaf een vast Start-/finishterrein, waar ruime gelegenheid voorhanden is ten behoeve van parkeren, alsmede een grote tent om bijvoorbeeld na de rit nog even bij te kunnen komen.

Op de derde avond kunnen alle deelnemers en aanhang genieten van een lekkere barbecue en een daverende feestavond.

De laatste avond wordt traditioneel de glorieuze intocht door het centrum van Epe gereden. Daarna wordt de Paardenvierdaagse afgesloten met een prijsuitreiking voor de mooiste, leukste, origineelste of stijlvolste uitdossingen bij de intocht, opgeluisterd met gezellige muziek.

Voor diegenen die de Paarden4daagse hebben uitgereden, kan het 'lintje' natuurlijk niet ontbreken: elke deelnemer die minstens drie routes heeft afgelegd, ontvangt de felbegeerde herinnering.