Nieuwsoverzicht

6 juni 2024

Wicher Veldwijk is voor de 25e keer vrijwilliger


Vanaf de 5e editie in 1997 is het startterrein op de wei waar we nu nog zijn en vanaf dat moment was Wicher al direct betrokken bij de bouwploeg.

Met zijn vrachtwagen werden alle materialen opgehaald uit de loods van Het Apeldoornsch Gerij, zoals de grote kubussen van de indoormarathon en “Horse Driving Bussloo”, die wij als statafels konden gebruiken, alle steigerpalen voor de vlaggenmasten, prikkabels voor de verlichting, en allerlei andere materialen en benodigdheden werden door Wicher samen met de rest van het team versjouwd èn opgebouwd.

Toen Jan Pannekoek stopte met het voorrijden, om de routes te controleren, heeft Wicher ook dat stokje er bij overgenomen met zijn tweespan Friezen.

Deze 29e editie is de 25e keer dat Wicher meehelpt. Als vaste kracht en rots in de branding heeft hij aan een half woord genoeg om te weten wat de bedoeling is, en hij voert het uit.

Veel mensen zien niet hoeveel werk er op de achtergrond verzet moet worden, om een evenement zoals de Paarden4daagse op poten te krijgen. Wicher hoort bij het vaste fundament en steunpilaar waar dit evenement mee gebouwd is.

Wicher is tijdens de feestavond welverdiend in het zonnetje gezet en met een leuke attentie en een bos bloemen bedankt voor alles wat hij alle 25 keren voor het evenement gedaan heeft.